The Alpes

Tjabbatjenahallå!

Nu har jag varit hemma i sisådär en vecka och lite mer och återhämtat mig efter skidsemestern i ALPERNA! Det var superbra skidåkning och MYCKET mat! Resten av lovet var inte så spännande mer än sova-plugga-äta-sova. Och nu har jag varit tillbaka i skolan i två dagar och det känns faktiskt helt okej. Trevligt att träffa alla igen och skönt att lämna in de saker jag tragglat med under lovet.
På fredag åker jag till Paris för en dag med skolan för att gå på lite museer, chilla lite, äta lite picknick, kolla på lite teater och äta lite till. Väldans skönt med en liten paus sådär från skolan, och att få åka till Paris också lixom. Det sitter ju aldrig fel. Och så kanske, kanske jag händelsevis råkar stöta på en SYSTER som är där, man vet aldrig! *Lite hemlig superpepp*

MEN, det ni alla har väntat på, förutom något livstecken från mig, är ju såklart bilderna från aaaalperna!Vyn från lägenheten där vi bodde. Inte helt fel att vakna upp till det här varje morgon!


Berg!


Vi hade alldeles lagom nära till backen och en schysst utsikt över byn där också.


Då kan man ju fråga sig vem som är en "bra skidåkare". Jag ansåg mig vara en alldeles excellent sådan!


Chillar i backen.


Mont Blanc lyfter på molnhatten och visar sig lite


Mera berg.


Onsdag = Össnö hela dagen lång, så vi tog oss en promenad upp till ett café i backen och drack varm choklad.


Glada miner på vägen ner.På kvällen åt vi GODASTE maten på restaurang - de längst bort åt ostfondue och vi närmare åt pirrad (vet inte hur det stavas) = en varm stensak som man lägger kött på och grillar det alldeles själv och äter med potatis och rattatouille och massor av annat gott! Det låter inte så spännande, men å jag dör så gott!!
Fromageriet, med massor av ostar, korvar, likörer, honungar, syltar och diverse souvenirer. Plus egentillverkning av beaufort-ost!


Det var väldigt svårt att inte gå in. Jag stod och dreglade lite utanför fönstret...


Tjusigt alla-hjärtansdag-konstverk


Le châlet där vi bodde, vid de två balkongerna i mitten högst upp på huset närmast.


Kalasrolig puckelpist med endast två vurpor och en böjd stav (och det var INTE jag!)LE MONT BLANC, 4810 m!Molntäcke över dalen nedanför


Inte helt fel väder

Vy över Les Saisies och Mont Blanc! Vårt hus ligger i mitten längst upp till höger.


Att åka skid-fallskärm (paraski) där ser ju inte helt fel ut...

Berg i 360 grader, det blir mycket berg det!


Solnedgång sista kvällen


Och det var alperna det mina damer och herrar!


Bisous!


P.S Vad tycker ni om min tjusiga bakgrund??
Och ja, det är skor och saker på headern och jag har inte valt det, men jag orkar inte anstränga mig för att lära ig hur jag ska fixa den...

Let it snow, let it snow, let it snow

Nu har det ju alltså varit snö här i några dagar för er som inte visste det. I fredags kom det några millimeter, så att det var lite vitt på marken och jag var superglad. Och sen i söndags morse vaknade jag, öppnade gardinerna och blev ÖVERLYCKLIG för att hela alltet var täckt med ett decimetertjockt lager av snö!! Sen började det såklart att smälta direkt på måndagen och de sa på radion att den kalla perioden är över nu. Men nu har snön legat kvar hela veckan och det har varit ända ner till -10 på natten och hållit sig på -5 en del dar! Så hoppet finns fortfarande.

Tänk vad lite snö kan göra!

Och tänk då vad MYCKET snö kan göra!!

Har nog inte visat så mycket bilder på familjen, här är Marie, Claudine och Thierry, och så hunden.

Stranden och stan

 

På grund av detta OERHÖRDA snökaos har det inte gått några skolbussar på hela veckan. I måndags var vi väldigt få i skolan och fick tillåtelse att åka hem om vi hade möjlighet. Snöplogarna hade röjt ganska duktigt, så jag kom hem hel och nöjd. Ännu nöjdare blev jag när vi inte behövde gå ti ll skolan i tisdags, eftersom det säkert inte skulle vara någon där. OJ vad synd att jag då missade "le bac blanc" i franska på 4 timmar. Verkligen hemskt. Tydligen hade hälften av alla i min årskurs ändå tagit sig till skolan på något sätt eftersom de inte ville missa provet, men det gjorde inte så mycket för mig att jag missade det.


Annars så drar jag ju till aaaaaalperna på lördag! Det ska bli tufft, lovar att ta massor av bilder! Jag måste packa klart min väska nu, för vi åker klockan 4 på lördag morgon. Tydligen så ska vi äta ENDAST ostbaserade maträtter under tiden vi är där, för vi måste ju kompensera för all skidåkning. Hello ostfondue, tartiflette, raclette och 10 kilo extra!! 

Jag var på YFU-träff i Caen för två veckor sen ungefär, här får ni lite bilder från det också!

En blandad skara: Tyskland, Bolivia, Sverige, Amerika, Frankrike, Estland och Frankrike igen framför stadshuset i Caen!

 

Igen, på kvällen

 

En tjusig vy över stan. Här en av de väldigt många kyrkorna.

 

 

Japp, det var det! Nu måste jag packa färdigt och peppa inför bac blanc i SVT och fysik imorron!

Puss och kram!

 


Schvish, svich, schviss, scviss, svisch?

Heeeeeeej!
Okej, alltså då har jag shoppat loss på ett jättestort friluftsmagasin för att införskaffa alla fleecetröjor och långkalsonger och feta vantar så att jag överlever en veckas skidåkning i alperna! Min outfit är helt oslagbar! Utanpå är jag tyvärr helsvart, men under är jag en blandning av lila, turkosblå och rosa. I den här affären som vi var i finns det nämligen fleecetröjor och sockar i MASSOR av färger och då måste jag ju slå till på lite extra fräsiga lila fleecebyxor till exempel. Jag begränsade mig lite när min värdfamilj tittade skeptiskt på alla färgvalen jag hade gjort. Men om man nu har tillfälle så kan man ju inte bara låta det gå förbi i helsvart, eller vad tycker ni?


Aa, annars har jag två bac blancs nästa vecka igen, i franska och fysik - biologi, och alla i skolan inklusive mig hoppas hoppas hoppas att snön hinner komma och stanna kvar i ordentliga mängder till tisdag morgon så ingen kan komma upp till skolan som ligger på en höjd. Det är sagt att det ska komma 7-10 cm snö på söndag, så man kan ju alltid hoppas faktiskt!!


Puss och gonatt, idag har jag stekt crêpes helt själv och imorgon ska jag göra potatisgratäng och läsa "The adventures of Huckleberry Finn". Jag lär mig nya saker hela tiden här!Angående rubriken: Hur stavas det egentligen? Jag har funderat på det väldigt länge nu.

RSS 2.0