Lalalala

Tjenatjena hejhejhej!

Jag har inte haft tillgång till internet de senaste dagarna/inte haft någon som helst tid över. Därför har jag inte kunnat berätta att jag har det helt totalt jättebra här just nu. Det här kommer bli ett långt inlägg om de 2 första dagarna i Frankrike (mer kommer sen, jag orkar inte fixa det nu), men ni får tänka er det som 2 stycken separata istället, så känns det inte så långt. Jag har skrivit ner lite kort om dagarna när jag har haft lite lite tid över för att komma ihåg allt jag har gjort.

Alltså:

 

Dag 1.

Jag är i Paris!

Efter att ha sagt hejdå till delar av familjen gick jag glatt till min gate och väntade på att få gå på planet. Jag hade fortfarande inte förstått att jag faktiskt inte kommer hem till Sverige igen om en vecka eller så. Det var väldigt fint väder hela dagen.

Jag sov gott på flyget, mötte några fler svenskar på flygplatsen och mötte också organisationen och fler människor från olika delar av världen. Efter att ha väntat på eftersläntrare i en timme gick vi i alla fall till bussen som tog oss till Paris!

Sen fick vi namnlappar och lunch. Jag kan meddela att lunchen inte var så spännande även om det var både förrätt och efterrätt. Efter lunchen var det upprop. Ganska spännande att höra fransoser försöka uttala alla diverse konstiga namn från hela världen. När det äntligen var klart blev vi uppropade och fick gå till våra rum. De ser inte speciellt spännande ut. MEN, man ser Eiffeltornet.

Först trodde jag att jag skulle få ett helt stort rum för mig själv, men alldeles nyss kom det in en tyska som också ska sova här. Hon verkar trevlig, men det märks att alla har rest hela dagen och inte är vana vid språket etc, för alla är galet trötta. Nu ska vi snart samlas för att göra något.

Det vi fick göra på dagarna var att sitta i olika grupper och prata om förväntningar, förhoppningar och farhågor. Vi fick klippa och klistra ihop plancher om det vi var rädda för och det vi hoppades, träna på att hälsa på alla med ”la bise” (kindpussarna), veta att skolan är jättesvår och vi fick välja olika bilder och prata kring dem. Detta är bara några exempel på vad vi fick göra i våra grupper. Efter att ha lekt lite på kvällen och ätit middag gick majoriteten av alla och hämtade sina datorer/telefoner och satte sig i lobbyn för att rapportera hem till vänner och familj, för där fanns det internet. Så även jag, men bara för att säga att jag levde (på facebook, såklart). Jag skyndade mig att göra det för att inte behöva väcka min rumskompis när jag kom tillbaka. Vid halv nio var jag klar och skyndade mig upp och somnade som en stock kvart i nio.


Dag 2.

Efter att ha sovit 11 timmar gick vi upp och åt frukost. Inget spännande att rapportera därifrån. Sen, samling. Ledarna höll i en väldigt fin morgongympa. Efter att ha pratat lite blev vi ivägskickade till våra grupp-rum, där vi fortsatte med liknande saker som tidigare. Vi hade lite pauser mellan de olika momenten och de ägnade man åt att socialisera sig med alla olika människor från HELA världen, nästan. Efter ännu en spännande lunch fick vi faktiskt gå ut (för första gången) och leka. Det var roligt, förutom att det var jättevarmt inne och ännu varmare ute.

Sedan berättade de för oss att på kvällen skulle det vara någon form av överraskning. Så, efter middagen fick vi alla samlas i lobbyn för att vänta på bussar som skulle komma. Sen hoppade vi på dem och åkte in till mitten av Paris! Vi skulle nämligen få åka lite båt på floden. Det var superfint med alla olika stora Parisiska byggnader och parisare som satt på kajen längs hela floden och vinkade.

 

Det var tänkt att jag skulle ha lagt in lite bilder här och där för att göra det något roligare, men man kan inte komma ihåg allt. Så kamerasladden är för tillfället i Sverige...

 

Franska pussar!


Kommentarer
Postat av: Mamman

Uppdatera, vi väntar ivrigt!

2011-09-10 @ 20:25:22
Postat av: Mamman

Uppdatera, vi väntar ivrigt!

2011-09-10 @ 20:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0