What is uuuup?? Update!

Jaja, jag ska blogga bättre! Men jag tänker alltid "äsch, jag orkar inte nu, jag tar det i helgen." Och så plötsligt har helgen gått förbi och det är skola igen. Och ärligt talat har det inte hänt så mycket här.
Ja, det var ju nyår och det var trevligt, men det var egentligen som vilken annan större middagsbjudning, fast med små presenter (ja, man får presenter även på nyårsafton här, fast då bara nån liten opersonlig grej. Jag fick en vas!) och gåslever.
Vi var hos några kompisar till familjen och vi åt mycket och spelade spel. Mycket trevliga personer men lite tröttsamt framåt 3-snåret. Men vi kom faktiskt hem en hel timme tidigare än på julafton! Men några fyrverkerier såg jag inte, inte ett endaste. Lite synd, men hoppas ni såg många i Sverige (eller lagom många, det är ju inte bra för miljön det där egentligen) åtminstone!


På nyårsdagen sen då, så var det bara att kravla sig upp vid 11 för att förbereda det sista inför nyårslunchen för större delen av släkten. Som tur var hade vi gjort det mesta dagen innan så vi kunde ta ut en lite längre sovmorgon! Och så börjades det igen. Först massor av aperetifer och bubbel, och sen ostron och gåslever. Jag har nu lärt mig av tidigare misstag, och bad dem skära upp en yttepytteliten bit gåslever till mig, eftersom det är enligt mig alldeles för starkt och mäktigt med en stor fet skiva på lite bröd som alla andra gör. Men en liten liten bit utbredd på en stor bit bröd och med mycket löksylt (som är det traditionella tillbehöret) så funkar det helt okej. Och sen fortsatte eftermiddan i matens tecken med lax och kött och potatis och sås, sen en paus då de vuxna tog sig en "trou normande", vilket är en kula vaniljglass i ett glas med calvados. Och till efterrätt fick vi Galette de roi, som är en  kaka som man äter såhär precis efter jul och nyår. Det är ett lager med smördeg, på det en fyllning av antingen mandelmassekräm eller äpplen, och ett täcke av smördeg. Och inuti kakan göms sen en liten figur av något slag, och den som hittar figuren blir "le Roi" (kungen) och får en krona på huvudet! Lite  som mandel i gröten, men en mycket större grej!
Eftermiddagen övergick sedan till kväll och vi satt fortfarande vi bordet och åt. Sen tog jag en paus och lekte med de små kusinerna under tiden som de vuxna korkade upp några till vinflaskor. Och plötsligt så var klockan tolv och min värdpappa började tydligen bli hungrig igen, så han ställde sig hipp som happ i köket och lagade pasta carbonara! Det är det enda han kan laga, och baconen blev... väldigt knaperstekt. 
Och det var nyårsdagen! På måndagen sov jag nästan hela dagen och försökte göra lite av de läxor som jag inte hade gjort under lovet och på tisdag morgon var det skola igen! Tjoho!


Nu har alla läxor börjat trilla in och lägga sig på hög, för "vi måste ju hinna göra allting vi ska innan lovet, det är ju snart!" (enligt mina lärare alltså).


Hihi, idag lärde jag mina kompisar i skolan att säga "sex laxar i en laxask"! De var riktigt duktiga till slut, det var kul.


Det var allt för nu, hoppas ni är lite nöjdare på uppdateringsfronten!

Puss!


Jag såg nu att jag inte har skrivit nånting om vad jag gjorde på julafton/juldagen, men det känns som att jag har berättat det för alla ungefär femtielva gånger. Så om det är nån som inte vet och  som hemskt gärna vill veta får ni fråga mig och få en alldeles egen personlig berättelse!


Sofia - Skype, ja, snart!Kommentarer
Postat av: Elias Elmquist

Jag förstår inte längre varför jag skriver dagbok här, jag kan ju mer eller mindre kopiera din blog, ändra lite och retuschera bilderna och vipps så var jobbet gjort!smart va :D

2012-01-29 @ 18:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0